Partnerstvo s roditeljima

Obzirom i na situaciju s pandemijom, iznimno smo zadovoljni i zahvalni na suradnji i partnerskim odnosima s roditeljima koji su puni razumijevanja. Roditelji i dalje sudjeluju u svakodnevnom radu vrtića pridonoseći kvaliteti rada na razne načine. Tako nam je gospodin Lapčić donio prirodni neoblikovani materijal (drvo) kojim je potaknuta mašta i kreativnost kod djece. Uz podršku odgojitelja, djeca su izradila mala umjetnička djela:

U područnom vrtiću Tratinčica djeca su kroz niz aktivnosti upoznavala pravila u prometu te osnovne prometne znakove. Suradnja s roditeljima ostvarena je kroz prikupljanje potrebnih prometnih znakova te drugih materijala. Kroz likovne i istraživačke aktivnosti djeca su stjecala vještine,stavove i vrijednosti o snalaženju u prometu.

Usvojena znanja su pokazala u izradi vlastite prometnice i prijevoznih sredstava, te vježbala svoje jezične vještine iznošenjem novih spoznaja. Poseban naglasak je na djeci predškolcima koja će se uskoro i sama naći u ulozi samostalnih sudionika prometa, te je ovo bila svojevrsna životno-praktična aktivnost pripreme za školu.