Gradu Kninu odobrena sredstva za sufinanciranje troškova Dječjeg vrtića CVRČAK u Kninu

Grad Knin se uspješno prijavio na Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini i osigurao dodatna sredstva za razvoj djelatnosti Dječjeg vrtića CVRČAK u Kninu.

Središnji ured za demografiju i mlade odobrio je dodatna sredstva za 15 gradova, među kojima je i Grad Knin donošenjem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava gradovima RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini 4. listopada 2021. godine.

Iznos odobrenih financijskih sredstava je maksimalno ostvaren temeljem poziva, a iznosi 220.000,00 kn. Dobivenim iznosom će se sufinancirati povećani troškovi zapošljavanja jednog odgojitelja te opravdati veća ulaganja za održavanje sustava grijanja i nabavu namirnica u pedagoškoj godini 2020/2021 za 11 mjeseci. Sufinanciranjem navedenih stavki će se omogućiti dosljedna primjena Državnog pedagoškog standarda i unaprijediti usluge za djecu rane i predškolske dobi u Kninu koja su korisnici dječjeg vrtića.